Consell Local de Joventut de Lleida | Lleida cridada a la Vaga de Dones
15977
post-template-default,single,single-post,postid-15977,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Lleida cridada a la Vaga de Dones

Enguany el moviment feminista a nivell internacional crida a totes les dones a fer vaga laboral, de consum, de cures i estudiantil, i als homes a facilitar-les i donar suport

Possiblement amb l’embranzida mediàtica del #MeToo, sumat a altres successos i demandes reiterants davant les desigualtats i les violències masclistes, els col·lectius feministes hem convocat una vaga de dones internacional per al pròxim 8 de març. I Lleida s’hi suma.

El 1975 Islàndia va viure una vaga general de dones a nivell de tot el país per visualitzar el pes laboral però també domèstic que les dones suportem i avui és un dels referents mundials en igualtat de gènere.

Però almenys ens ha servit per comprovar que no n’hi ha hagut prou amb el que hem fet fins ara (que ha estat molt). Hem vist que hem d’estar unides i fer un clam comú, alhora, pertorbador. Volem arribar més lluny, volem un món radicalment diferent, on les persones siguem el centre de l’economia, on tinguem cura del medi ambient. Volem acabar amb els privilegis d’una societat patriarcal, capitalista, masclista, racista i heteronormativa. Volem mostrar que estem TOTES unides (lesbianes, trans* i heteros) a favor d’una altra forma d’entendre i organitzar la vida, l’economia i les relacions.

Ens sobren els motius:

  • Fem vaga laboral per visibilitzar totes les discriminacions, desigualtats i violències laborals (precarietat, atur, bretxa salarial, acomiadaments, sostre de vidre, triple jornada, assetjament…).
  • Fem vaga estudiantil perquè volem un sistema educatiu públic, laic i feminista, amb entorns educatius segurs, amb educació afectivo-sexual integral.
  • Fem vaga de cures per visibilitzar l’explotació en tasques domèstiques i reproductives, perquè es valorin i reconeguin com a treballs imprescindibles per al bon funcionament de la societat.
  • Fem vaga de consum per construir un consum alternatiu, ecològic, que no exploti, no sexualitzat.

 

Per tot això i molt més, el 8M ens aturarem. Per demostrar que sense nosaltres no es produeix i que sense nosaltres no es reprodueix. Però alerta que això no comença ni acaba el 8 de març. És una revolució.