Consell Local de Joventut de Lleida | No és fàcil
15950
post-template-default,single,single-post,postid-15950,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

No és fàcil

Durant el mes de gener i febrer, les entitats hem de realitzar la justificació de la subvenció de 2017. Comencem bé l’any tenint en compte que moltes entitats ens veiem obligades a renunciar a una gran part de la subvenció “gràcies” a la paralització de les institucions catalanes. Però no tot és culpa del 155.

Les sol·licituds es van realitzar entre el març i l’abril del 2017, quan s’havien de realitzar al febrer però la Generalitat ho va retardar un mes i mig. Després de totes les notificacions, al·legacions i “problemes” que sorgeixen pel camí, la resolució definitiva es publica al mes de novembre. Per tant, les entitats van estar 6 mesos sense saber si podrien o no realitzar els projectes i davant la situació política, les coses no van millorar. Un cop publicada la resolució, encara es va tardar un mes en fer el primer pagament. Un pagament que no donava per a res, a dues setmanes d’acabar l’any.

En conclusió, la culpa no ha estat només del 155 sinó d’un seguit d’obstacles que han deixat paralitzades a moltes entitats, sobretot juvenils tenint en compte que aquestes no comptem amb una liquiditat continua i per tant, complica el desenvolupament dels nostres projectes. Ens agradaria que les institucions es comprometin a complir els termini i donin més ajuda a aquelles entitats que tenen dificultats econòmiques i d’altres.