Consell Local de Joventut de Lleida | Per una sanitat pública i de qualitat
16111
post-template-default,single,single-post,postid-16111,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Per una sanitat pública i de qualitat

El sistema de sanitat pública també ens preocupa a les persones joves, és més,  ens importa. En general, a Catalunya, la sanitat està centralitzada, falta personal sanitari i una bona gestió dels equipaments. Sort en tenim del personal sanitari, que tot això segueixen treballant per una millor qualitat al seu dia a dia.

És per aquest motiu que ens sumem a les reivindicacions de les marees blanques i del personal sanitari. No podem permetre un progressiva devaluació del sistema públic i alhora privatització del sistema. Per exemple, com pot ser que els i les metgesses puguin exercir la medicina tant en l’àmbit privat com en el públic, mentre les llistes d’espera a l’àmbit públic segueixen creixent degut, entre d’altres raons, per la manca de recursos humans que la gestió públic hi dedica? Sabent, a més, que se’n acaben beneficiant del seu estatus.

D’altra banda, també s’entén que hi ha un abús sobre el sistema sanitari i és per això que el Consell de la Joventut de Lleida vol col·laborar amb l’educació  sanitària donant suport a campanyes de sensibilització, informació i difusió d’organitzacions que donen suport a aquest tipus d’iniciatives.

Com sempre som al constat dels i les treballadores, cal que es tinguin en compte les malalties laborals, com l’estrès, ajudant a crear llocs de “relax” en les àrees de treball amb l’objectiu d’evitar malalties com el síndrome de Burnout.

Si aprofundim més en el nostre territori, l’hospital Arnau de Vilanova i l’hospital Santa Maria pateixen sovint intents de privatització que ens fan témer el pitjor. A més, degut a la centralització dels equipaments i recursos i la manca de disponibilitat d’aquests no faciliten un bon servei, pensat per la qualitat que ha d’oferir a la ciutadania i als i les seves treballadores.

@CLJLleida